Zodijak

zodijak

Činjenica je da razmišljanje o tome tko smo, kakve mogu mogućnosti imamo, što nas očekuje u narednom razdoblju, vodi ka nalaženju odgovora u astrologiji i zodijaku. Naime, zodijak može otkriti mnoštvo zanimljivih stvari o našem životu, uključujući i uvid u budućnost. Ako ste se nekad zapitali što astrologija sve može reći o ljubavi, zdravlju, karijeri, najprije treba istaći da zapravo jednu od najvažnijih osnova za bolje razumijevanje pruža zodijak. Postoji jedna vrlo zanimljiva legenda u kojoj se kaže za zodijak da je svaki od 12 znakova zapravo individualni aspekt ljudskog bića i temelj za realizaciju najvažnijih životnih ciljeva.

Dokle god je svih 12 znakova usklađeno i harmonizirano, tada će najvažnije životne vizije i kreativnost biti ispunjeni. Polazeći od toga da u astrologiji zodijak može poslužiti za bolje razumijevanje vitalne energija znakova, samim tim i dobivanje pravih smjernica za najvažnije prednosti i slabosti.

Što je zapravo zodijak?

Astrologija je od nastanka istraživala različite aspekte koji su se odnosili na ljudsko biće, tj. utjecaj zvijezda i planeta na čas rođenja. Zodijak se poistovjećuje s osnovnim arhetipovima, odnosno, utjecajima energije koji su bili prisutni u vrijeme rođenja. Na taj način određuje se zodijački znak u astrologiji, gdje su istaknute najvažnije karakteristike, sposobnosti i osobine. Primjerice, prvi znak kroz zodijak prikazan je položajem Sunca u Ovnu, u vrijeme proljetne ravnodnevnice koji počinje od 21. ožujka i završava 20 travnja.

Svaki zodijački znak ukupno ima trideset stupnjeva, a na temelju položaja Sunca i drugih planeta mogu se dobiti različite prognoze za svaki dan. Dvanaest zodijačkih znakova su Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe.

Zodijak opisuje sve najvažnije aspekte i prirodu osobe

Znak u kome se nalazilo Sunce u vrijeme rođenja osobe predstavlja njegov zodijački znak. Svaki zodijački znak ima 12 različitih karakteristika, zbog čega svaki od njih pokazuje jedinstvene kvalitete.

Postoji mnogo zanimljivih primjera za zodijak gdje se jednostavan način opisuju osnovne karakteristike svakog zodijačkog znaka. Tako na primjer, zodijak za znak Ovna upućuje ka velikoj aktivnosti i inspiraciji, znak Djevice je analitičan, Strijelca odlikuje ekspanzivan priroda, dok je Vodenjak vrlo intuitivna. Za dublje razumijevanje zodijaka i neke skrivene utjecaje koji su dominantni, profesionalni astrolozi mogu dati dublji uvid opsežnom analizom i tumačenjem. Kao što smo već rečeno, različitim astrološkim tehnikama može se dobiti detaljnija analiza za zodijak, odnosno: slaganje znakova, povoljno razdoblje, prognoze za predstojeće mjesece, najvažnije utjecaje u određenim područjima života, itd.

S’obzirom da zodijak nudi neograničene mogućnosti za razmatranje različitih područja života, svakako je da on može biti izuzetno koristan putokaz u razjašnjavanju mnogih pitanja i dobivanju objašnjenja.