Gatanje iz kave

Gatanje iz kave

Gatanje iz kave spada u posebnu umjetnost tumačenja tajanstvenih i zagonetnih simbola. Za gatanje iz kave kaže se da vodi ka prepoznavanju energije osobe koja se interpretira kroz jezik simbola i njihovo značenje na temelju pozicija i izgleda prikazanih figura. Taseografija ili gatanje iz kave bilo je posebno umijeće proricanja zastupljeno u mnogim arapskim zemljama. Poznato je da se u Egiptu gatanje iz kave primjenjivalo kao praksa proricanja koja se kasnije proširila na druge zemlje.

Tumačenja koja su se odnosila na gatanje iz kave prenosila su se usmenim putem s generacije na generaciju. Kao poseban vid proricanja, gatanje iz kave imalo je svrhu prikazati uvid u predstojeći period i pomogne kod boljeg donošenja odluka. Uz ovoj zanimljivoj praksi proricanja mogli su se saznati odgovori na važna pitanja. Gatanje iz kave bilo je vremenom sve više prisutno u različitim slojevima društva, gdje je do danas ostalo jedno od najzastupljenijih. Jedan od prvih priručnika na temu gatanje iz kave objavljen je tijekom XVII stoljeća iu njemu se više moglo saznati o ovom umijeću proricanja.

Gatanje iz kave smatra se preciznom metodom

Kroz ovaj drevni oblik predviđanja može se protumačiti i dešifrirati značenje simbola vezanih za prošlost, sadašnjost i budućnost. Istovremeno, gatanje iz kave daje odgovore za ljubav, zdravlje, dom, posao, utjecaje drugih ljudi, nedavne i predstojeće događaje. Gatanje iz kave smatra se preciznom metodom i zato se često koristi kod specifičnih ili složenih pitanja. Osim toga, u praksi postoji niz različitih tehnika, počevši od klasičnih, pa sve do onih koje podrazumijevaju tumačenje kroz datum rođenja osobe.

Iako se gatanje iz kave smatra jednostavnim, ono u suštini zahtjeva dosta znanja vezanih za tumačenje figura i njihovog položaja. Da bi saznali što prikazuju figure prikazane kroz gatanje iz kave, neophodno je da osoba koja ih tumači ima određene vještine i tehnike kako bi se dobio pravi uvid i ispravan način interpretacije. Prije nego što se pristupi tumačenju simbola, potrebno je pomisliti želju, a zatim nakon ispijanja kave, okrenuti šalicu tru puta ulijevo. Dno taloga govori o prošlim događajima, zidovi šalice o sadašnjosti, a rub o budućnosti. Vjeruje se da figure na vrhu šalice također govore o događajima u naredna dva mjeseca.

Gatanje iz kave donosi pregršt interesantnih objašnjenja

Simboli, figure i slike koje se tumače imaju svoja jedinstvena značenja. Pritom, brojevi, ljudski likovi, nebeska tijela se mogu interpretirati u odnosu na značenja u tarotu, numerologiji i astrologiji ,, što doprinosi mnogo zanimljivijem uvidu i dobivanju autentičnih odgovora. Takav način predviđanja najdjelotvorniji je za tumačenje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Kada su u pitanju značenja simbola i figura, gatanje iz kave donosi pregršt interesantnih objašnjenja, kao što su na primjer sljedeća: Puni krug -uspeh na materijalnom planu. Isprekidan krug – razdoblje financijskih teškoća i problema. Križ -radosni događaji i stabilnost na ljubavnom planu. Isprekidana figura križa – skliznuti. Trokut – razdoblje donošenja važnih odluka i početak novog prijateljstva.